A+ A A-

U Gornjem Vakufu održana 16. redovna sjednica Savjeta Muftijstva travničkog

U srijedu 01. novembra 2017. godine u prostorijama Islamsko-edukativnog centra NUR u Gornjem Vakufu održana je 16. redovna sjednica Savjeta Mufijstva travničkog. Sjednicom je predsjedavao muftija travnički dr. Ahmed-ef. Adilović, a istoj su prisustvovali svi glavni imami sa područja Muftijstva i direktor Elči Ibrahim-pašine medrese u Travniku.

02 11 2017 03 savjet travnik sjednica

Na sjednici se razgovaralo o rezultatima konkursa za nagradu "Kasim-ef. Mašić", o akciji zekata na poljoprivredne proizvode, posjeti Reisu-l-uleme Muftijstvu travničkom, organizovanju stručnog seminara za imame, posjetai Muftije i profesora EIP medrese džematima, tamičenju u učenju određenih kur'anskih sura za djecu pod nazivom Hind, te organizovanju edukativnih sadržaja u zimskom periodu: tribine, predavanja, kursevi sufare i tedžvida i sl.

Nakon sjednice članovi Savjeta Muftijstva posjetili su džemat Voljevac gdje su obišli gradilište nove džamije. Potom su posjetili džemat Bistrica i upoznali se sa problemom munare za koju prema mišljenju stručnjaka postoji opasnost da se sruši.

Zatim je usljedila posjeta firmi "Rose wood" vlasnika Ibrahima Kasumovića, jednog od istaknutijih vakifa MIZ Gornji Vakuf, a koja se bavi preradom drveta i koja upošljava oko 200 radnika.

Na kraju posjete članovi Savjeta su imali priliku da se susretnu i razgovaraju sa načelnikom Općine Gornji Vakuf.

(www.muftiluk-tr.ba