A+ A A-

Muftija zenički primio najbolje sakupljače zekata na području Islamske zajednice u BiH

U četvrtak 19. oktobra 2017. godine muftija zenički doc. dr. Ejub ef. Dautović u svom Uredu primio je delegaciju Medžlisa Islamske zajednice Tešanj koju su činili glavni imam mr. Fuad ef. Omerbašić, predsjednik Izvršnog odbora gosp. Zehrudin Kruško, imam džemata Vukovo Mirnes ef. Alić i predsjednik džematskog odbora džemata Vukovo gosp. Rasim Dizdarević.

Povod za organiziranje prijema u Uredu muftije zeničkog bio je iskazivanje pažnje i priznanja za rezultate postignute u akciji prikupljanja zekata i sadekatu-l-fitra u kojoj je džemat Vukovo sakupio najviše od svih džemata u BiH, a ujedno je ostvario i najbolji rezultat i postigao najbolju iskorištenost potencijala na nivou cijele Islamske zajednice.

Također, Medžlis Islamske zajednice Tešanj godinama je u samom vrhu po prikupljenom iznosu zekata i sadekatu-l-fitra, a najbolji je u iskorištenosti potencijala.

Muftija zenički najboljim sakupljačima zekata obratio se prigodnim riječima podrške i čestitkama za postignute rezultate, ističući da je jedan od prioriteta u aktivnostima Muftijstva zeničkog rad na unaprjeđenju svijesti o zekatu kao islamskom šartu i najvažnijem imovinskom ibadetu muslimana.

Istog dana, muftija zenički primio je glavnog imama mr. Jakub ef. Salkicu i gosp. Muhameda Begagića, predsjednika Medžlisa Islamske zajednice Zenica, koji se, također, prema izvještaju Rijaseta Islamske zajednice u BiH, ističe kao Medžlis koji je uspješno proveo akciju prikupljanja zekata i sadekatu-l-fitra.

Prijem je završen dodjelom priznanja.

{gallery}galerija/20-10-2017-06-zekat-zenica/gallery}