Promo banner

A+ A A-

Muftija zenički u radnoj posjeti Medžlisu IZ Maglaj

U srijedu 11. oktobra 2017. godine muftija zenički doc. dr. Ejub ef. Dautović boravio je u radnoj posjeti Medžlisu Islamske zajednice Maglaj.

Tom prilikom, muftija je u pratnji glavnog imama Nevres ef. Hodžića i sekretara Muftijstva Edin ef. Kavazovića posjetio džemate Novi Šeher, Čobe, Kopice i Kosova.

U navedenim džematima muftija se susreo sa imamima Rahman ef. Skejićem, Enver ef. Vardom, Mahir ef. Zahirovićem i Ramo ef. Halilovićem, kao i predsjednicima i članovima džematskih odbora.

Glavni imam muftiju je upoznao sa stanjem vjerskog života na području Medžlisa Islamske zajednice Maglaj, kao i o infrastrukturnim projektima koji se trenutno realiziraju na području ovoga Medžlisa. Posebno su istaknuti projekti izgradnje vakufske poslovne zgrade u Novom Šeheru, izgradnja džamije sa pratećim objektima u Kopicama, rekonstrukcija i dogradnja džamije u Čobama i rekonstrukcija stare džamije u džematu Kosova.

Muftija je čestitao glavnom imamu, imamima, predsjednicima i članovima džematskih odbora na projektima i aktivnostima koje se realiziraju na području Medžlisa Islamske zajednice Maglaj, te istakao da je odgovarajuća infrastruktura, uz dobru organizaciju i kvalitetan kadar, preduvjet za kvalitetno misijsko djelovanje.

  • 11