Logo
  • Published in
  • Kategorija: Mešihati
  • Štampa

  • 0000

Izaslanik reisu-l-uleme muftija IZ Bošnjaka u Australiji Jasmin ef. Bekrić i danas, 19. marta 2019. godine, se nalazi u gradu Christchurchu u Novom Zelandu gdje obilazi ranjene muslimane koji se nalaze u bolnici.

Muftija se sastao s osobama koje su preživjele teroristički napad. Jedan od njih je i Adem iz Somalije koji je preživio napad, ali ne i njegov sin Muaz ibn Džebel, koji je imao tri i pol godine. S predstavnicima Dijaneta muftija je proučio Jasin pred duše vjernika koji su izgubili živote u napadu.

18 03 2019 01 muftija posjeta novi zeland

Muftija Islamske zajednice Bošnjaka Australije Jasmin ef. Bekrić u nedjelju je također bio u posjeti ranjenima u napadima u Christchurchu na Novom Zelandu.

Bekrić je posjetio džamiju An Noor i susreo se imamom Leenwood džamije. Također, planiran je susret Bošnjacima koji žive u glavnom gradu ove zemlje.

Inače, muftija Bekrić u Novom Zelandu boravi u ime reisu-l-uleme Islamske zajednice Husein ef. Kavazovića, koji ga je zadužio da u ime svih Bošnjaka i pripadnika IZ iz BiH i dijaspore posjeti stradale u terorističkom napadu, izrazi saučešće porodicama i sagleda načine na koje se IZ može uključiti u pomoć nastradalim.

Muftija IZ Bošnjaka u Australiji Jasmin ef. Bekrić u Christhurchu susreo i sa visokom delegacijom iz Republike Turske, potpredsjednikom Fuatom Oktayem i ministrom vanjskih poslova Mevlutom Cavusogluom.

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.