A+ A A-

Održana sjednica Savjeta muftije IZBNJ

U ponedjeljak 25. 09. 2017 održana je sjednica Savjeta muftije IZBNJ u Wiesbadenu kojoj su, pored muftije Fetića,  prisustvovali  glavni imami Aldin ef. Kusur, Nedžad ef. Nuhić, Amir ef. Meheljić, mr. Enver ef. Pašalić i Izet ef. Bibić, te član Mešihata za vjerskoprosvjetnu djelatnost Mehmed ef. Jakubović i podpredsjednik Mešihata Hamid ef. Pintol.

03 10 2017 04 sjednica mesihata izbnj

Glavna tema sjednice bila je nova mektebska 2017/18 godina i unapređenje rada u mektebima. Na sjednici su razmatrana pitanja: usaglašavanje termina za regionalna i savezno mektebsko takmičenje, inovacije u sadržaju i načinu održavanja mektebskog takmičenja, organizovanje stručnih seminara za imame i poboljšanje uvjeta u kojima se mektebska pouka odvija. Termin za reginolna mektebska takmičenja je 11. 03. 2018 god., a za savezno mektebsko takmičenje 21. 04. 2018 god. Prisutni su upoznati sa organizacijom ovogodišnjeg hadža, i smatraju je uspješnom, sa prijedlozima za njeno daljnje unapređenje.

Glavni imami su zaduženi  i pozvani da se angažuju i daju svoj doprinos, te  učestvuju u projektima koje Mešihat IZBNj organizuje u narednom periodu, a to su; Fortbildungsseminar; „Islam in Deutschland“, savezni seminar imama,  seminar za mlade i promocija džematskih horova i najuspješnijih takmičara sa mektebskih takmičenja. Dogovoreni termin za regionalna mektebska takmičenja je nedjelja 11. 03. 2018 god., a za savezno mektebsko takmičenje subota 21. 04. 2018 god.