Promo banner

A+ A A-

Udruženje ilmijje Kotor Varoš osudilo napad na Miralema ef. Avdića

kotor varosMjesni odbor udruženja ilmijje Kotor Varoš i Okružni odbor ilmijje Banja Luka najoštije osuđuju prijetnje i provokacije upućene imamu džemata Kotor Miralem-ef. Avdiću i džematlijama džemata Kotor, a nakon vaterpolo utakmice Srbija – Hrvatska kada su navodni navijači skandirajući pogrdne parole uznemiravali stanovnike naselja Kotor, a i narušile privatni posjed imama i ispred njegove kuće uzvikivali iste te parole.

Ovakvo ponašanje posebno osuđujemo i iz razloga što je Miralem efendija dijete čiji otac je streljan od strane četnika nedaleko od njegove kuće i što je on sam prošao golgote zbjegova, skrivanja po šumama i unatoč svemu vratio se u svoj džemat i na svoje ognjište, navodi se u saopćenju koje potpisuje Nijaz ef. Duzan.

– Udruženje Ilmijje je bilo i biće uz svoje članove i u potpunosti podržava Miralem-ef. Avdića u njegovom radu, ali isto tako čvrsto stojimo i uz sve naše džematlije i povratnike na svoja ognjišta. Od nadležnih očekujemo da u što skorije vrijeme otkriju počinitelje kako se ovakve nemile scene više ne bi ponavljale – zaključeno je u saopćenju.