A+ A A-

Održano mektebsko takmičenje u Olovu

 

U nedjelju, 19.04. 2015. godine, u prostorijama Mješovite srednje škole „Musa Ćazim Ćatić“ u Olovu održano je mektebsko takmičenje za 2014. godinu. Najbolji polaznici mektebske nastave iz 7 olovskih džemata takmičili su se u tri kategorije: kiraet-mlađa grupa, kiraet-starija grupa, opće znanje.

Vjerskoprosvjetna služba MIZ Olovo imenovala je Komisiju, koja je pratila rad takmičara. Nakon sumiranja rezultata, proglašeni su pobjednici u svim kategorijama, kao i ekipni pobjednici.

Glavni imam pobjednicima je uručio novčane nagrade, zaželjevši im puno uspjeha na mektebskom takmičenju na niovu Muftijstva sarajevskog, koje će se održati za dvije sedmice, 3. maja 2015. godine.

Pobjednici po kategorijama

Kiraet – mlađa kategorija (I-VI razred):

1. Pepić Bakir, džemat Olovo

Kiraet – starija kategorija (VII-IX razred):

1. Višća Almedina, džemat Čuništa

Opće znanje:

1. Pašalić Azra, džemat Olovo

Ekipno (pobjednici):

1. Džemat Olovo

2. Džemat Čuništa

3. Džemat Solun

Ministar posjetio takmičara

U toku mektebskog takmičenja Ministar MUP-a Ze-Do Kantona gos. Hajrudin Žilić posjetio je mektebske takmičare, zaželivši im uspjeh u radu, te se tom prilikom susreo i sa imamima olovskog medžlisa. Direktor srednje škole mr. Mujo Kućanović kao domaćin susreta istakao je važnost otvorenosti bosanskohercegovačkog društva u obrazovnom sistemu, što potvrđuje dobru suradnju Medžlisa Islamske zajednice Olovo sa osnovnim i srednjom školom na području Olova. Susretu je prisustvovao i dir. osnovne škole gosp. Suad Halilović.

Ekskurzija za mekteblije

Džemat Olovo Medžlisa Islamske zajednice Olovo planira organizovati ekskurziju u Istanbulu za svoje polaznike mekteba u periodu od 26. 02. maja 2015. god.

Esad Pepić

  • 0101