A+ A A-

Pismo direktora ISESCO-a Reisu-l-ulemi

reisu-l-ulema-osmanGeneralni direktor Islamske organizacije za edukaciju, nauke i kulturu (ISESCO) dr. Abdulaziz Othman Al-Twaijri uputio je reisu-l-ulemi Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini pismo u kojem između ostalog govori i o aktivnostima koje ova organizacija predlaže da se u saradnji sa Islamskom zajednicom realiziraju u toku tekuće i narednih godina. 

- Raduje me da Vašoj eminenciji čestitam na izboru za reisu-l-ulemu i glavnog muftiju u BiH, i da vam zaželim pun i trajan uspjeh u vršenju velikih zadataka. Drago mi je također da Vam, ovom prilikom, iznosim priznanje ISESCO-e Islamskoj zajednici za važnu ulogu koju obavlja za dobrobit muslimana BiH, kazao je u pismu direktor ISESCO-a te dodao:

- U vezi Vaše izražene želje za jačanje saradnje između Organizacije i Islamske zajednice, sa radošću pozdravljam ovo usmjerenje i potvrđujem Vam privrženost Organizacije jačanju saradnje sa Islamskom zajednicom u područjima od zajedničkog interesa, a unutar okvira djelovanja Organizacije u realizaciji programa i aktivnosti za dobrobit islamskog svijeta, stoji na kraju pisma dr. Abdulaziza Othmana Al-Twaijrija.