A+ A A-

Vojni muftija na obilježavanju 23. godišnjice od osnivanja Armije BiH

Danas je prema Planu 2. pješadijskog (rendžerskog) puka obilježeno 23 godine od osnivanja Armije Republike Bosne i Hercegovine. Tom prilikom su predstavnici organa i institucija državnog, federalnog i kantonalnog nivoa te brojnih boračkih udruženja odali počasti i položili cvijeće na Šehidskom spomen-mezarju ''Kovači''.

Još jednom prisjetili smo se trenutka kada su hrabri borci Armije Republike Bosne i Hercegovine organizovano ustali da brane svoju domovinu i sačuvaju život ovdašnjeg čovjeka i njegovo dostojanstvo.

Nosilac vjerskog programa u obilježavanju 23. godišnjice bilo je Vojno muftijstvo. U svojoj poruci Vojni muftija, Hadis-ef. Pašalić, je istakao da dug prema šehida znači ''stalno međusobno poticanje na odgovornost u izvršavanju preuzetih obaveza, na budnost, i svakodnevno prolijevanje mnogo više znoja u radu.''

Vrijedno je spomenuti da su u vjerskom dijelu programa, pored vojnih imama, učešće uzeli muftija sarajevski, dr. Enes-ef. Ljevaković, i učenici Gazi Husrev-begove medrese iz Sarajeva.

Centralna svečanost obilježavanja 23. godišnjice Armije Republike Bosne i Hercegovine planirana je 15. aprila 2015. godine u kasarni ''Miralem Jugo'' u Mostaru.

  • 0101