Promo banner

A+ A A-

Medžlis IZ Bihać opremio 15 mekteba sa nastavnim pomagalima

S ciljem poboljšanja kvalitete mektebske nastave radi uvećanja broja njenih polaznika, Medžlis IZ Bihać je početak 2015. godine započeo sa opremanjem mekteba potrebnim nastavnim pomagalima.  Prioritet su bili mektebi koji nisu imali magnetnu tablu i adekvatno grijanje, a u planu je tokom narednih godina da se svi mektebi opreme sa prenosivim računarima.

Obzirom da kupovina nastavnih pomagala iziskuje značajna sredstva, Medžlis je za ovu namjenu iskoristio i sredstva preostala iz vjersko-prosvjetnog fonda za 2014. godinu.

Tokom posljednje dvije godine Medžlis IZ Bihać je uložio i značajna sredstva u organiziranje stručnih seminara za imame, čiji je cilj usavršavanje nastavnog  procesa mektebske nastave i njeno prilagođavanje savremenim tokovima obrazovanja. Da bi ovi seminari i sastanci imama bili što češći i plodonosniji, Medžlis  je renovirao salu za sastanke i kupovinom projektora osavremenio je za izvođenje seminara u zgradi medžlisa.

Ovo ulaganje sredstava u poboljšanje uslova u bihaćkim mektebima će svakako približiti mekteb našoj omladini i olakšati izvođenje mektebske nastave u našim džematima.

Eldin Bajrić

  • 0101