Promo banner

A+ A A-

U kasarnama „Travnik“, „Butile“ i „Kozara“ održana predavanja za muslimane pripadnike OS BiH

U okviru planiranih aktivnosti Ureda Vojnog muftije za 2015. godinu, a u cilju pružanja vjerske edukacije muslimanima pripadnicima OS BiH, 25.03.2015. godine održana su prigodna predavanja u kasarnama ''Travnik'', ''Butile'' i ''Kozara''.

Predavanje u kasarni ''Travnik'' održao je Glavni imam MIZ Novi Travnik, prof. hfz. Fahrudin-ef. Haseljić, koji je u svom govoru skrenuo pažnju na značaj iskrenog nijeta u poslovima koje obavljamo te na važnost zahvalnosti prema Allahu, dž.š., kao i ljudima na učinjenom dobročinstvu. Predavanje u kasarni ''Butile'' održao je Vojni muftija, Hadis-ef. Pašalić, koji je govorio o potrebi ulaganja truda i napora u održavanju i kultiviranju vlastitih dobara. U kasarni ''Kozara'' prisutnim pripadnicima OS BiH se obratio muftija banjalučki, dr. Osman-ef. Kozlić. U svom predavanju muftija Kozlić je tretirao izazove modernosti sa kojima se savremeni muslimani susreću i na iste ponudio neke moguće odgovore.

Predavanjima na svim lokacijama prisustvovali su muslimani pripadnici OS BiH na lokaciji. Realizacijom mjesečnih tribina Ured Vojnog muftije u saradnji sa eminentnim predavačima i predstavnicima Islamske zajednice u BiH nastoji proširiti znanje o islamu i njegovim vrijednostima, te podići i oplemeniti vjersku svijest muslimana pripadnika OS BiH.

  • 0101