A+ A A-

Muftija zenički posjetio HO „Merhamet“ MDD Regionalni odbor Zenica

U utorak 24. marta 2015. godine muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović, u pratnji glavnog imama MIZ Zenica mr. Jakub ef. Salkice, posjetio je HO „Merhamet“ MDD Regionalni odbor u Zenici.

25-03-2015-07-mu-ze-mer-zen-1

Tom prilikom muftija se susreo sa predsjednikom „Merhameta“ doc. dr. Hajrudinom Šahićem, članom Savjeta ''Merhameta'' gosp. Timurom Numićem, potpredsjednicom ove humanitarne organizacije prof. dr. Šahzijom Đonlagić-Dreca, predsjednicom Regionalnog odbora Zenica g-đom Zijadom Kliko i gosp. Ruždijom Adžovićem, portparolom ''Merhameta''.

Sastanak u Regionalnom odboru ''Merhameta'' u Zenici organiziran je povodom završetka akcije prikupljanja pomoći za Merhametovu kuhinju u Zenici, koja je realizirana u džematima na području Medžlisa Islamske zajednice Zenica. U ovoj akciji prikupljeno je devet tona prehrambenih artikala i novčanih sredstava oko 2.000 KM.

Čelnici ''Merhameta'' istakli su dobru saradnju ove humanitarne organizacije i Islamske zajednice, koja je posebno intenzivirana prilikom prošlogodišnjih poplava i klizišta, kada su ''Merhamet'' i Islamska zajednica djelovali udruženim snagama u pomoći ugroženom stanovništvu.

Muftija zenički izrazio je opredijeljenost za nastavak i unaprjeđenje saradnje Muftijstva zeničkog i HO ''Merhamet'' u realiziranju projekata pomoći ugroženom stanovništvu u Bosni i Hercegovini i u svijetu, ističući da je obaveza cijele društvene zajednice da omogući da svi oni koji su ugroženi po bilo kojem osnovu dobiju očekivanu pomoć.