A+ A A-

U Gacku sa povratnicima održan sastanak o uzgoju i otkupu kurbana

Posljednjih nekoliko godina Rijaset Islamske zajednice u BiH sistematski pokušava pomoći povratnike u RS. Najbolji primjer je  projekat Ureda za ekonomske poslove i njihov prošlogodišnji otkup dvije hiljade kurbana od povratnika. Jučerašnja posjeta šefa Ureda za ekonomske poslove, g. Bilala Memiševića Gacku donijela je mnogo radosti i sigurnosti povratnicima.

25-03-2015-09-pro-akc-kur-rij-gac-1

Predstavljen je cjelokupni projekat koji će se razvijati kroz faze. Prisutni povratnici kroz izlaganje g. Memiševića shvatili su da Rijaset IZ u BiH želi, prevashodno, kroz ovaj projekat pomoći održiv povratak Bošnjaka u RS i finansijski ih osnažiti. Ovakvim načinom našim iseljenim Bošnjacima u dijaspori, omogućava se da preko Rijaseta direktno pomažu povratnike.

„Islamska zajednica ovakvim akcijama ostavlja dubok i trajan osjećaj brige o povratnicima na granici naše domovine. Posebno hvala gospodinu Bilalu Memiševiću koji nas je posjetio i ulio dozu sigurnosti kroz ovaj projekat Rijaseta. Što bi naš narod rekao: Dobili smo vjetar pod krila! “- poručio je predsjednik Medžlisa Enis Tanović.