A+ A A-

Muftija Hasanović se susreo sa hudžetullahom Seyid Riza Taghanijem

U sklopu posjeta Republici Hrvatskoj hudžetullah Seyid Riza Taghani, pomoćnik vrhovnog vjerskog vođe Islamske Republike Iran Ali Hamneija zadužen za imame i vjeske namještenike susreo se s muftijom dr. Aziz ef. Hasanovićem.

23-03-2015-09-mu-hr-akt-1

U srdačnom razgovoru tretirane su dvije teme značajne za današnju situaciju u svijetu: položaj manjinskih vjerskih zajednica u svijetu i današnja situacija unutar muslimanskog svijeta koja je obilježena raznim ekstremizmima što nanosi veliku štetu islamu i muslimanima.

Muftija dr. Hasanović zahvalio se njegovoj eminenciji Taghaniju na dolasku u Hrvatsku i pokazanom interesu za Islamsku zajednicu. Upoznao je visokog gosta o stanju muslimana u Hrvatskoj i mnogim projektima koje Islamska zajednica provodi kao i naporima koje ulaže u promicanje univerzalnih ideja islama o koegzistenciji s drugima. Nakon susreta muftija Hasanović i hudžetullah Taghani uputili su se u džamiju kako bi obavili džumu namaz. Prisutnim vjernicima prije džume namaza biranim riječima obratio se hudžetullah Seyid Riza Taghani. Prenio je selame vrhovnog vjerskog vođe Irana, izrazio zadovoljstvo onime što je vidio i čuo tijekom boravka u Hrvatskoj, osudio je sve oblike terorizma i ekstremizma, jasno naglasivši da terorizam nije sredstvo s kojim se može širiti i očuvati islam.

U pratnji hudžetullaha Taghanija bio je veleposlanik Irana u Hrvatskoj Nj.E. Mohammad Ebrahim Taherijan Fard i kulturni ataše Irana u Zagrebu dr. Ekremi.

(www.islamska-zajednica.hr)