Promo banner

A+ A A-

Konstituiran Okružni odbor Udruženja ilmijje u Zenici

U Uredu muftije zeničkog konstituirajuća sjednica Okružnog odbora Ilmijje Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini za područje Muftiluka zeničkog održana je 11. marta 2015. godine.

12-03-2015-04-ilmijja-1

Sjednici je prisustvovao muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović, predsjednici 7 općinskih odbora Ilmijje s područja Muftijstva zeničkog i dosadašnji predsjednik Okružnog odbora hfz. mr. Enes ef. Beganović.

Nakon što je čestitao na izboru predsjednicima općinskih odbora Ilmijje, muftija zenički, između ostaloga, istakao je značaj Ilmijje i imama u čuvanju znanja, vjerovanja i ponašanja, u prenošenju duhovnih i moralnih vrijednosti, posebno prenošenju normativnog ponašanja muslimana.

U radnom dijelu sjednice, između ostalog, birani su: predsjednik Okružnog odbora Ilmijje Zenica, kandidati za članove Glavnog odbora i kandidat za predsjednika Glavnog odbora Ilmijje BiH.

12-03-2015-04-ilmijja-2

Za predsjednika Okružnog odbora izabran je Rahman ef. Skejić. Kandidati za članove Glavnog odbora su hfz. mr. Mevludin ef. Dizdarević i Rahman ef. Skejić. Kandidat za člana Glavnog odbora eksteritorijalno je Edin ef. Kavazović. Kandidat za predsjednika Glavnog odbora je hfz. mr. Enes ef. Beganović.