Promo banner

A+ A A-

Ambasadorica SAD posjetila Karađoz-begovu medresu

Karađoz-begovu medresu u Mostaru 26. februara 2015. godine posjetila je ambasadorica Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini, gospođa Maureen Cormack. Ambasadorica se u Karađoz-begovoj medresi sastala sa hfz. Aidom Tulekom, direktorom Karađoz-begove medrese, prof. Sanjom Ćemalović, profesoricom Engleskog jezika i književnosti i rukovoditeljicom Access programa u Medresi, te prof. Harisom Čukle, pedagogicom i pomoćnicom direktora Medrese za nastavu.

Tokom susreta razgovaralo se o obrazovnom sistemu u Bosni i Hercegovini, te izučavanju predmeta Engleski jezik u školama, posebno u Karađoz-begovoj medresi. Već godinama Medresa provodi Access program za učenike koji žele da bolje i naprednije ovladaju engleskim jezikom, a taj program sprovodi se u saradnji sa Američkom ambasadom u Bosni i Hercegovini.

Ovih dana otpočeo je i novi ciklus predavanja Access programa za novu generaciju polaznika Medrese. Ambasadorica se susrela i sa polaznicima tog programa u Karađoz-begovoj medresi, koji su joj uručili poklon u znak zahvalnosti što je posjetila školu, ali i izrazili dobrodošlicu u Karađoz-begovu medresu.

M. M.

  • 11