A+ A A-

Skupštinom u Zenici završene redovne godišnje skupštine medžlisa IZ Muftiluka zeničkog

U srijedu 25. februara 2015. godine održana je redovna godišnja Skupština Medžlisa Islamske zajednice Zenica. Nakon uvodnog obraćanja predsjednika Izvršnog odbora gosp. Muhameda Begagića, izabrano je radno predsjedništvo koje je rukovodilo radom Skupštine, na čelu sa gosp. Murisom Baručijom.

Članovima Skupštine obratili su se i glavni imam mr. Jakub ef. Salkica, dekan IPF u Zenici prof. dr. Zuhdija Adilović i član Sabora IZ u BiH dr. Ahmed Ćerim, a na sjednici Skupštine razmatran je i usvojen godišnji izvještaj o radu Izvršnog odbora za 2014. godinu sa općim smjernicama za rad u 2015. godini. Također, članovi Skupštine dali su saglasnost na Izvještaj o materijalno-finansijskom poslovanju za period januar-decembar 2014. godine, završni račun za 2014. godinu i plan prihoda i rashoda za 2015. godinu.

Skupštinom Medžlisa Islamske zajednice Zenica završene su redovne godišnje, izvještajne, skupštine medžlisa Islamske zajednice Muftiluka zeničkog.

Sjednici Skupštine Medžlisa IZ Zenica prisustvovao je muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović.

U svom obraćanju muftija je, između ostaloga, ukazao da Medžlis Islamske zajednice Zenica karakterišu tri odrednice:

- povjerenje i poštovanje,

- odgovornost u izvršavanju zadatih obaveza i

- transparentnost u radu.

Muftija je, također, istakao: ''Naša misija je odgoj i obrazovanje,  naređivanje dobra, a odvraćanje od zla, afirmiranje pravde i pravičnosti,  odgovornosti i solidarnosti. Naša trajna obaveza je da radimo ja jačanju vjere, čuvanju porodice, jačanju sloge u džematu, da bdijemo nad zajednicom i čuvamo domovinu Bosnu i Hercegovinu. Posebno moramo voditi brigu o našoj omladini, nezaposlenim i socijalno ugroženim muslimanima.''

U svečanom dijelu sjednice dodijeljena su priznanja za najboljeg muallima, te istaknutim predsjednicima i blagajnicima džematskih odbora.

  • 0101