A+ A A-

Održana godišnja izvještajna skupština MIZ Jajce

U subotu 07.02.2015. godine u džamiji Esme Sultanije održana je godišnja izvještajna skupština Medžlisa islamske zajednice Jajce. Ovo je prva Skupština u novom sazivu članova Skupštine MIZ Jajce. Prisutne je poselamio i dobrodošlicu zaželio glavni imam MIZ Jajce Zehrudin ef. Hadžić, prof., kao i predsjednik Izvršnog odbora MIZ Jajce g-din Ramiz Meštrovac.

Skupštini se odazvalo 30 (trideset) zastupnika od ukupno 40 (četrdeset) tako je zadovoljen kvorum da bi se Skupština mogla održati. Pored članova, Skupštini MIZ Jajce prisustvovali su: načelnik općine Jajce g-din Edin Hozan, Sabornik sa područja MIZ Jajce g-din Nisvet dr. Hrnjić, šejh Ramiz ef. Bećirović, predsjednik Ilmijje Abdurahman ef. Mujak te direktor MDD „Merhamet“ Jajce g-din Latif Halaba.

Na dnevnom redu Skupštine bili su: Izvještaj o radu Izvršnog odbora za 2014 godinu te Plan rada za 2015, Izvještaj vjersko-prosvjetne službe za 2014 i Plan za 2015 godinu, kao i Izvještaj o finansijskom poslovanju za 2014 godinu i Plan prihoda i rashoda za 2015 godinu. Svi Izvještaji i Planovi su usvojeni uz minimalne korekcije. Nakon usvajanja Izvještaja i Planova glavni imam MIZ Jajce Zehrudin ef. Hadžić, prof., dodijelio je hedije i priznanja: g-dinu Huseinu Karagi za dugogodišnji rad i požrtvovanost za Medžlis Jajce, Abdurahman ef. Mujaku za najuspješnijeg imama u 2014 godini, g-dinu Edinu Hozanu za uspješnu saradnju sa općinom Jajce, g-dinu Nisvetu Hrnjiću za uspješan rad na zadovoljstvo Allaha i zajednice u budućem sastavu Sabora IZ-e i g-dinu Ramizu Meštrovcu novoizabranom predsjedniku Izvršnog odbora MIZ Jajce.

Nakon uručenih nagrada prisutne su poselamili i zaželili sretan i hajirli rad u budućnosti načelnik općine Jajce g-din Edin Hozan i Sabornik g-din Nisvet dr. Hrnjić. Dovu je proučio šejh Ramiz ef. Bećirović. Skupština je završena u 17:00 sati, te je nakon klanjanja akšam-namaza druženje nastavljeno uz večeru u restoranu „Fontana“.

Amel Aganović

  • 20150207_15331120150207_153311