Promo banner

A+ A A-

U novim prostorijama MIZ Kiseljak organizirano predavanje i druženje za žene

U srijedu, 04.02.2015. godine, u punom Vakufsko - administrativnom centru Medžlisa Islamske zajednice Kiseljak, Asocijacija "Fatma" Kiseljak u saradnji sa Asocijacijom žena Medžlisa Islamske zajednice Kiseljak, organizovala je predavanje i druženje za žene.

U ime organizatora prva se prisutnima obratila Nerimana Čeho, predsjednica Asocijacije "Fatma" Kiseljak, gdje se u svom obraćanju zahvalila svim ženama što su se odazvale njihovom pozivu, te istakla značaj ovakvih i sličnih dešavanja za žene sa našeg prostora i šire.

U svom uvodnom obraćanju najavila je i gošće, aktivistice Ženske edukacione organizacije "Kewser". Na temu "Karcinom" govorila je doktorica homeopatije predsjednica pomenute organizacije, gosp. Sadika Avdić . Prisutne su imale priliku obogatiti svoje znanje, naučiti o pravilnoj ishrani i zdravom načinu života, te kako prihvatiti i kako se pomiriti sa iskušenjima u životu. Aktivistice organizacije su predstavile i časopis "Zehra", časopis koji je isključivo namijenjen ženi Bošnjakinji, časopis koji ima za cilj osnažiti ženu sa naših prostora, te su nam predstavile proizvode salona "Holistica".

Uz program imali smo priliku uživati u glasovima dječijeg hora Osnovne škole "Kiseljak 1" iz Kiseljaka. Na kraju predsjednica Asocijacije "Fatma", zahvalila se svima koji su na bilo koji način doprinijeli realizaciji ovog druženja kojim smo otvorili prvo žensko druženje i predavanje u Vakufsko - administrativnom centru, smatrajući da nam je grijeh ne iskoristiti blagodati tog centra. Ovo druženje za žene je odličan primjer drugima, kako i na koji način koristiti kvalitetno svoje vrijeme.

Zahvaljujemo se MIZ-e Kiseljak na ustupljenom prostoru, na čelu sa predsjednikom Medžlisa Nerminom Merhemić i glavnim imamom Emir-ef. Pajt, te OO SDA Kiseljak na čelu sa predsjednikom Hfz. Benisom Topalović na materijalnoj podršci, na osnovu čega smo na kraju predavanja priredili nezaboravno druženje uz bosansku kafu, sok i slatko.

Asocijacija "Fatma" Kiseljak

  • 11