Promo banner

A+ A A-

Izvršena primopredaja poslova u Odboru Islamske zajednice Ljubljana

U srijedu, 4. februara 2015. godine, organizirana je sjednica Odbora Islamske zajednice Ljubljana i izvršena primopredaja poslova između bivšeg predsjednika Odbora Islamske zajednice Ljubljana hadžije Midhata Alagića i novoizabranog predsjednika hadžije Asada Adrovića.

06-02-2015-03-oiz-ljub-1

Sjednici je prisustvovao i muftija dr. Nedžad Grabus, u spremstvu saradnika g. Nevzeta Porića i g. Harisa Muratagića. Muftija Grabus predstavio je kratak pregled dosadašnjeg rada Odbora Islamske zajednice Ljubljana kojeg je od 2007. godine uspješno vodio hadžija Midhat Alagić. Muftija se zahvalio hadžiji Alagiću i svim ostalim članovima Odbora za vjerno i odgovorno obavljanje svojih dužnosti i pozitivan doprinos ugledu Islamske zajednice u Republici Sloveniji. Za uspješan rad se muftija zahvalio i imamima Senadu Karišiku i hafizu Špendiju Fidaniju.

Nakon kratkog pregleda dosadašnjeg rada ukratko je predstavio viđenje i strategiju budućeg rada Islamske zajednice, odnosno Odbora Islamske zajednice Ljubljana.

Na kraju je članovima bivšeg Odbora Islamske zajednice Ljubljana u znak zahvalnosti za uspješan rad poklonio po jedno izdanje svoje knjige ''Vjera, znanje i spoznaja''.

Nakon toga izvršena je primopredaja poslova. Hadžija Midhat Alagić i hadžija Asad Adrović potpisali su primopredajni zapisnik i jedan drugome zaželjeli uspješan rad, budući da je hadžija Midhat Alagić izglasan za člana Sabora  Islamske zajednice u Sloveniji i u BiH.

(www.islamska-zajednica.si