Promo banner

A+ A A-

Medžlis IZ Srebrenik posjetio načelnik općine

U četvrtak, 05.02.2015. godine načelnik općine Srebrenik Nihad Omerović sa svojim saradnicima posjetio je Medžlis IZ-e Srebrenik. U pratnji načelnika bili su savjetnik za pravna pitanja Nermin Jašarević i Esad Dedić.

05-02-2015-08-miz-sreb-pos-nac-1

Ovo je prva radna posjeta novoizabranog načelnika dr. Omerovića instituciji Medžlisa Srebrenik.

U svom obraćanju načelnik je istakao da se raduje dobroj saradnji između Općine Srebrenik i Islamske zajednice Srebrenik. Predstavnici Medžlisa, glavni imam Refik ef. Hodžić, novoizabrani predsjednik Medžlisa Srebrenik mr. Abdulah Arifović i dosadašnji predsjednik Medžlisa Mevludin ef. Joldić, su zahvalili na njegovoj posjeti te istakli želju za još bolju saradnju između Općine i Medžlisa islamske zajednice Srebrenik. Razgovarali su o projektu izgradnje centralne džamije kao i drugim projektima koji su od značaja kako za islamsku zajednicu tako i za općinu Srebrenik. Dosadašnja saradnja ove dvije institucije bila je dobra, no treba osnažiti te odnose i saradnju, istakli su predstavnici obje institucije.

Molimo Allaha da nagradi sve one koji na bilo koji način doprinose afirmaciji Zajednice, da osnaži međuljudske i međuinstitucionalne veze, te podari snage i uspjeha u radu. Amin!

Damir ef. Babajić