Promo banner

A+ A A-

Imami IZ u Sloveniji na redovnom savjetovanju kod muftije Grabusa

U utorak, 3. februara 2015. Godine, u Ljubljani je bilo organizirano redovno mjesečno savjetovanje imama sa muftijom dr. Nedžadom Grabusom.

05-02-2015-07-sav-im-slo-1

Februarsko savjetovanje imama bilo je posvećeno razgovoru o aktualnim temama i izazovima pred kojim se nalaze muslimani i Islamska zajednica u Sloveniji. Dogovoreno je da treba djelovati odgovorno i mudro, nastaviti sa promocijom dijaloga i predstavljati Deklaraciju o mirnom suživotu i poštovanju koju je nedavno usvojio Sabor IZ u Sloveniji.

Na susretu je urađena analiza aktivnosti koje su imami izvodili u mjesecu januaru kao i plan rada za naredni mjesec.

Muftija dr. Nedžad Grabus imame je obavijestio da će biti kandidat na izborima za predsjednika Mešihata. Naime, predsjedniku Mešihata IZ-e u Sloveniji ističe mandat 9. juna 2015. godine. Za taj korak odlučio se prije svega zbog projekta izgradnje Islamskog kulturnog centra kao trenutno najvažnijeg projekta za muslimane i Islamsku zajednicu u Sloveniji.

Imame je upoznao sa pozivom dr. Mehmeta Gormeza, reisu-l-uleme u Turskoj koji je je uposlenike i aktiviste Islamske zajednice pozvao u studijsku posjetu u Tursku. Putovanje će najvjerovatnije biti realizirano u martu ili aprilu ove godine.

(www.islamska-zajednica.si)