A+ A A-

Muftija travnički posjetio MIZ Vitez

U petak 30.01.2015. godine na području Medžlisa Islamske zajednice Vitez boravio je muftija travnički dr. Ahmed ef. Adilović. Posjeta je bila u sklopu plana i programa Muftijstva.

02-02-2015-05-mu-tr-pos-vit-1

U pratnji Muftije bili su profesori „Elči Ibrahim-pašine“ medrese u Travniku, kao i sekretar Muftijstva Bahrudin ef. Čolo. Delegaciju je u Medžlisu primio glavni imam MIZ Vitez Mihnet-ef. Mehmedović. Muftija i profesori su održali predavanje poslije jacije-namaza u džematima na području MIZ Vitez.

U Centralnoj  džamiji u Vitezu predavanje je održao dr. Muharem-ef. Dautović, u džematu Preočica, Muftija dr. Ahmed-ef. Adilović, koji se u svom predavanju osvrnuo na ajet "Allah neće izmijeniti stanje jednog naroda dok oni ne izmijene sami sebe",  te shodno toj univerzalnoj kur'anskoj poruci popravljanje našeg sveukupnog stanja počinje od popravljanja nas kao individua.

02-02-2015-05-mu-tr-pos-vit-2

U džematu Lupac predavanje je održao mr. Nermin-ef. Šušić, u džematu Grbavica sekretar Muftijstva Bahrudin-ef. Čolo, u džematu Počulica prof. Omer-ef. Meštrovac, te u džematu Kruščica prof. Kemal Avdagić. Nakon predavanja u navedenim džematima upriličeno je druženje uz kahvu i razgovor, gdje su džematlije mogle da pitaju o raznim pitanjima iz svakodnevne prakse.

(www.muftiluk-tr.ba)