A+ A A-

Sa Radijom BIR otiđite na umru

mekka-1„Hadž i umru radi Allaha izvršavajte!“  (El-Bekara, 196.)

Radio „BIR“ u saradnji s Relax Toursom šalje jednog slušaoca na umru!

Učestvujte u kvizu znanja od 02. do 23. februara i osvojite putovanje u mubarek Mekku i Medinu.

Svakog radnog dana od 11:10 do 11:30h u programu Radija „BIR“ čitat ćemo dijelove knjige „Hadž, upustva i savjeti“, autora Rasima Brkovića, a na osnovu kojih ćemo postavljati po jedno pitanje. Prvi slušalac koji tačno odgovori na postavljeno pitanje stiče pravo učešća u sedmičnom finalu.

Knjigu je moguće kupiti u knjižari u haremu Gazi Husrev-begove džamije u Sarajevu.

Izbor pobjednika na sedmičnom nivou vršit će se tako što će se svakom od pet kandidata postavi po pet pitanja. Kandidat koji bude imao najviše tačnih odgovora bit će proglašen pobjednikom sedmičnog finala, čime ujedno stiče pravo učešća u finalnom takmičenju.

Po istom sistemu će se 23. februara u Popodnevnom programu (14:00h) odabrati i pobjednik finalnog takmičenja, odnosno kandidat za odlazak na umru.

Ukoliko dva ili više kandidata budu imali isti broj tačnih odgovora u sedmičnom finalu ili finalnom takmičenju, prednost u izboru će imati oni kandidati koji su obnovili članstvo u Klubu prijatelja Radija „BIR“ za 2015. godinu.

Ukoliko niti jedan ili su eventualno svi kandidati aktivni članovi Kluba prijatelja Radija „BIR“, prednost ima onaj kandidat koji nije ranije obavio umru.

Ako su oba kandidata i po ovom pitanju u istom statusu, onda će se svakom kandidatu naizmjenično postavljati po jedno pitanje, a pobjednik će biti onaj kandidat koji u tom krugu bude jedini ponudio tačan odgovor.

Propozicije

Pravo učešća u kvizu „Slušalac Radija BIR na umri“ imaju svi slušaoci Radija;

Izabrani kandidat mora ispunjavati opšte uslove Ureda za hadž za odlazak na umru;

Ukoliko izabrani putnik ne ispunjava uslove za odlazak na umru, bude spriječeni iz bilo kog opravdanog razloga ili sam to odluči, putovanje na umru može pokloniti nekome drugom.

Predviđen odlazak na umru je 10. ili 12. marta 2015.

Radio BIR