Promo banner

A+ A A-

Aktivnosti Muftije zeničkog

 

Sastanak sa komesarom MUP-a ZE-DO kantona

U srijedu 21. januara 2015. godine muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović u svom Uredu u Zenici primio je policijskog komesara Uprave policije MUP-a ZE-DO kantona gosp. Semira Šuta.

22-01-2015-03-mu-ze-akt-1

Na sastanku se razgovaralo o trenutnom bezbjedonosnom stanju na području ZE-DO kantona i saradnji Muftijstva zeničkog i Ministarstva unutrašnjih poslova ZE-DO kantona.

Posjetio Narodnoj kuhinji u Doboju

U utorak 20. januara 2015. godine muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović boravio je u zvaničnoj posjeti Medžlisu Islamske zajednice Doboj.

Tom prilikom muftija zenički, u pratnji glavnog imama mr. Bajro ef. Džafića, posjetio je Narodnu kuhinju u Doboju gdje se susreo sa osobljem ove humanitarne ustanove koordinatoricom Melisom Škrebo i Inesom Hodžić.

Glavni imam je upoznao muftiju o radu Narodne kuhinje, istakavši da su osnivači Kuhinje Medžlis Islamske zajednice Doboj, Grad Doboj i HO Međunarodni forum solidarnosti ''Emmaus'' Doboj Istok, te da se u kuhinji svaki dan pripremaju obroci za 1300 korisnika, stanovnika Doboja svih nacionalnosti, koji su ugroženi u poplavama i klizištima.

Muftija zenički zahvalio se glavnom imamu i zamolio ga da prenese njegovu zahvalnost predstavnicima osnivača na humanom gestu osnivanja ove humanitarne ustanove, te izrazio punu podršku u njenom radu.

  • 0101