Promo banner

A+ A A-

Muftija Hasanović se sastao sa ambasadorom Irana u Hrvatskoj

U prostorijama Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj, muftija dr. Hasanović primio je ambasadora Islamske Republike Iran u Hrvatskoj Nj. E. Mohammeda Ebrahima Taheriana Farda. Prilika je to bila da razmotre mogućnosti saradnje na polju nauke, kulture, privrede u sklopu priprema službene posjete delegacije Mešihata Islamske zajednice, koju će predvoditi muftija Hasanović, Iranu. Izražena je dobra dosadašnja saradnja i postoje dobri temelji da se ona ojača.

13-01-2015-05-mu-has-amb-ir-1

Domaćin i njegov gost osudili su napade i izrazili su zabrinutost zbog trenutnih događanja u Francuskoj koji mogu potaknuti stigmatizaciju muslimana u Europi. Muftija Hasanović pozvao je Nj.E. ambasadora Taheriana da održi jedno predavanje u Islamskom centru Zagreb, a u sklopu predstavljanja ambasadora akreditiranih u Republici Hrvatskoj.

Nj. E. Taherian je sa zadovoljstvom i zahvalnošću prihvatio poziv. Sastanku su prisustvovali rukovodilac Centra za certificiranje halal kvalitete g. Aldin Dugonjić i sekretar Mešihata mr.sc. Nermin Botonjić.

(www.islamska-zajednica.hr)