Promo banner

A+ A A-

Zimska škola Kur’ana, islama i arapskog jezika u Zagrebu

 

Vjersko-prosvjetna služba Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj u saradnji sa Islamskom gimnazijom dr. Ahmed Smajlović i Medžlisom Islamske zajednice Zagreb osmislila je zanimljiv i edukativni sedmični sadržaj pod nazivom “Zimska škola Kur’ana, islama i arapskog jezika”.

Sa ciljem da se slobodno vrijeme tokom zimskog raspusta kvalitetno iskoristi, pozvani su svi medžlisi u Hrvatskoj da delegiraju po dva učenika 8. razreda iz svojih Medžlisa koji će u periodu 04.01.-09.01. 2015. provesti u Zagrebu gdje će za njih biti priređeni polivalentni programski sadržaji, aktivnosti i obilasci sa svrhom međusobnog boljeg upoznavanja svoje vjere, proširivanja postojećeg znanja ali i druženja mladih “uživo” nauštrb današnjeg zatvaranja mladih kroz digitalnu komunikaciju preko društvenih mreža.

Ispred sisačkog Medžlisa na prijedlog muallima, sa zadovoljstvom su učešće u pomenutom programu prihvatile Mihana Hasak koja godinama pohađa islamski vjeronauk subotom u mektebu dolazeći iz 30-ak km udaljene Popovače i Nejla Baltić, učenica O.Š.Braće Bobetko iz Siska.

Zimska škola Kur’ana, islama i arapskog jezika koncipirana je kroz nekoliko sati edukacije iz pomenutih disciplina ali i kroz obilaske grada Zagreba kroz posjetu muzeju, teatru, odlasku u kino itd.

Sedmični program predviđa i druženje u vrlo lijepom prostoru zagrebačkog OKM-a kroz društvene igre, kvizove, debate, učenje ilahija…

Obzirom na današnju ekspanziju “konzumiranja” internetskih sadržaja posebno kod mladih, vrlo će zanimljiva biti radionica o tome koliko nam internet pruža korisnih sadržaja.

(www.islamska-zajednica.hr)

  • 0101