A+ A A-

Delegacija Islamskog fakulteta Bihać posjetila cazinsku Medresu

 

U cilju jačanja saradnje i održavanja dobrih odnosa između dvije srodne obrazovne ustanove, predstavnici Islamskog pedagoškog fakulteta u Bihaću predvođeni dekanom prof.dr. Fuadom Sedićem, posjetili su 02. januara 2015. godine medresu „Džemaludin ef. Čaušević“ u Cazinu i tom prilikom sa direktorom prof. Salihom ef. Dervićem razgovarali o zajedničkim projektima koji su planirani u ovoj godini.

08-01-2015-06-ipf-bih-pos-med-1

Kako je istaknuto tokom posjete, jedan od najznačajnijih projekata svakako je kulturno-vjerska manifestacija obilježavanja godišnjice ustoličenja reisa Čauševića, kao jedne od najznačajnijih vjerskih ličnosti Krajine u bliskoj prošlosti i ustoličenja prvog reisa Hilmi ef. Hadžiomerovića.

Na sastanku je bilo govora i o budućoj saradnji po pitanju promocije Islamskog pedagoškog fakulteta među učenicima medrese prilikom izbora za nastavak obrazovanja, a istaknuto je također da tokom cijelog školovanja s posebnom pažnjom treba pratiti i usmjeravati nadarene i talentirane mlade učenike.

U pratnji dekana prof.dr. Fuada Sedića bili su prodekan za nastavu doc.dr. Izet Terzić, prodekan za naučno-istraživački rad dr. Hajrudin Hodžić i Muftija bihaćki prof. Hasan ef. Makić.

F. Vojić