A+ A A-

6. godišnjica rada Info-servisa za mlade MIZ Mostar

Svoju šestu godišnjicu rada Info-servis za mlade Medžlisa Islamske zajednice Mostar obilježio je manifestacijom "U dobru s mladima", koja je održana 2. januara 2015. godine u Studentskom hotelu Mostar.

Manifestacija je otpočela ašaretom kojeg je proučio Mujo Gosto, aktivista Info-servisa za mlade, a nastavila se pozdravnim obraćanjem Eldis ef. Balića, rukovodioca Info-servisa za mlade.

Efendija Balić zahvalio se svima onima koji su u proteklim godinama bili dio Info-servisa za mlade, a posebno onima koji su podržali njegov rad. Istakao je veliku zahvalnost Medžlisu IZ Mostar koji je svesrdno stao iza svih projekata koje je ovo omladinsko udruženje do sada realizovalo. A iza Info-servisa za mlade mnogo je projekata, programa, promocija, predavanja, humanitarnih i drugih akcija.

Prisutnima se obratio i prof. Suljo ef. Cikotić, glavni imam Medžlisa IZ Mostar, pohvalivši rad Info-servisa i iskazujući želje da u narednom periodu Info-servis okuplja još veći broj članova i realizuje mnogo dobrih i korisnih projekata.

Do sada je, na svojih pet godišnjih manifestacija "U dobru s mladima", Info-servis ugostio poznate alime i Bošnjake današnjice, a na šestoj godišnjoj manifestaciji kao gost-predavač bio je dr. Nezir Halilović, koji je govorio na temu: "Menadžment znanja". Dr. Halilović je na poseban način pojasnio pomenutu temu i kroz objašnjenje sure Fatiha ukazao prisutnima šta bi to značio menadžment znanja u našim životima i kako se može primjeniti u svakodnevnom životu. Njegovo izlaganje bilo je doista upečatljivo i krajnje poučno, korisno, te je ostavilo poseban utisak na sve prisutne.
Šestu godišnju manifestaciju "U dobru s mladima", izvedbama ilahija i kasida, upotpunile su članice Ansambla "El-Kamer", Medžlisa Islamske zajednice Mostar.

Nakon programa druženje mladih nastavljeno je u restoranu Studentskog hotela.

 Meadin Mrndžić

  • 0101