Promo banner

A+ A A-

Održana sjednica Savjeta muftije sarajevskog

U subotu, 14. safera 1436.h.g./6. decembra 2014. godine u novim prostorijama Medžlisa Islamske zajednice Kiseljak, održana je redovna sjednica Savjeta muftije sarajevskog.

10-12-2014-02-sjed-mu-sar-1

Sjednicom je predsjedavao muftija sarajevski prof. dr. Enes-ef. Ljevaković, a prisustvovali su joj članovi Savjeta, te predsjednici izvršnih odbora medžlisa Islamske zajednice Muftiluka sarajevskog. Na sjednici je bio prisutan i Ahmed Purdić, predsjednik Okružne izborne komisije za sarajevski okrug. Muftija sarajevski se zahvalio domaćinima na gostoprimstvu, te uputio čestitku povodom useljenja u novu zgradu Medžlisa Islamske zajednice Kiseljak.

Na dnevnom redu je, između ostalog, bilo govora o izborima u Islamskoj zajednici. Usvojeni su određeni prijedlozi koji će biti upućeni prema Rijasetu Islamske zajednice i Glavnoj izbornoj komisiji.

Također, muftija Ljevaković je uputio određene smjernice o podnošenju izvještaja za 2014. god. i plana rada za 2015. god. Članovi Savjeta su upoznati o trenutnoj fazi građevinskih radova na renoviranju prostorija Muftijstva sarajevskog.

(www.muftijstvo-saraj.com)