A+ A A-

Održana 126. sjednica Savjeta Muftijstva zeničkog

U četvrtak 27. novembra 2014. godine u Uredu muftije zeničkog održana je 126. redovna sjednica Savjeta Muftijstva zeničkog kojom je predsjedavao muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović.

02-12-2014-03-mu-ze-sjed-sav-1

 

Na sjednici, kojoj su prisustvovali glavni imami medžlisa Islamske zajednice Muftiluka zeničkog i savjetnici muftije zeničkog, razmatrana su pitanja mektebske nastave i vjeronauke u mektebskoj/školskoj 2014/2015. godini, izbori u IZ, razmatrani su i usvojeni izvještaji o bajramskim aktivnostima i akciji prikupljanja kurbanskih kožica, obilježavanje 12. rebiu-l-evvela 1436. h. g., kao i ostala aktualna pitanja iz domena rada Muftijstva zeničkog.

Na sjednici je konstatovano da se mektebska nastava i nastava Islamske vjeronauke na području Muftiluka zeničkog realizira u skladu sa uputstvima Rijaseta IZ u BiH i Muftijstva zeničkog.

Akcija prikupljanja kurbanskih kožica i drugih bajramskih aktivnosti provedene su u skladu sa preporukama viših organa.

Centralna svečanost za područje Muftiluka zeničkog povodom 12. rebiu-l-evvela bit će organizirana u Tešnju, gdje se tradicionalno dodjeljuje nagrada i priznanje ''Hasan ef. Škapur'', a u ostalim medžlisima bit će organizirana predavanja, okrugli stolovi, mevludi i dr.

Na sjednici je, također, konstatovano da pripreme za izbore u Islamskoj zajednici na području Muftiluka zeničkog protiču planiranom dinamikom i prema uputstvima Glavne i Okružne izborne komisije.

Na sjednici je razmatrano još nekoliko pitanja iz domena rada Muftijstva zeničkog.