A+ A A-

Muftija zenički posjetio Medžlis IZ Zavidovići

 

U petak 07. novembra 2014. godine muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović boravio je u zvaničnoj posjeti Medžlisu Islamske zajednice Zavidovići.

Nakon susreta sa glavnim imamom Sulejman ef. Efendićem i njegovim saradnicima, muftija je prisustvovao stručnom seminaru za imame ovoga Medžlisa, na kojem je, u svom obraćanju imamima, između ostaloga, istakao važnost odgovornosti u ispunjavanju preuzetih emaneta, važnost jedinstva, te važnost ispunjavanja zavjeta vjeri, porodici i domovini. Također, muftija je tretirao i pitanje predstojećih izbora u Islamskoj zajednici.

Nakon susreta sa imamima, muftija je klanjao džuma-namaz u Novoj gradskoj džamiji u Zavidovićima. Hutbu je održao imam ove džamije Izet ef. Čamdžić. U hutbi je Izet ef., između ostaloga, citirao izreku Alije, r.a., u kojoj je rekao: „Islam je sagrađen na četiri stuba: jekinu – čvrstom ubjeđenju, adlu – pravednosti, saburu – strpljivosti i ustrajnosti i džihadu – nastojanju i trudu na Allahovom putu“.

Sadržajan protokol posjete muftije zeničkog Medžlisu IZ Zavidovići završio je podjelom stipendija za studente iz džemata sa područja Zavidovića, čije su porodice ugrožene poplavama i klizištima. Stipendije u iznosu od po 400 KM dobilo je 12 studenata, a sredstva je putem Medžlisa IZ Zavidovići obezbijedila Islamska zajednica Bošnjaka u Švedskoj, džemat Štokholm.

Stipendije su dobili sljedeći studenti: Jasmina Krajnić (Pravni fakultet), Suad Huskić (Mašinski fakultet), Berin Bajrić (Medresa Visoko), Lela Begić (Filozofski fakultet), Šemsudin Halilović (Elektro-tehnički fakultet), Zerina Krajnić (Stomatološki fakultet), Alena Kahrimanović (Fakultet političkih nauka), Samra Parlić (Ekonomski fakultet), Nejla Čahtarević (Mešinski fakultet), Azra Ahmić (Pravni fakultet), Nura Mešić (Mikrobiologija) i Lejla Polić (Farmaceutski fakultet).

  • 0000