A+ A A-

Posjeta Glavnog imama Oružanih snaga Kraljevine Holandije Ministarstvu odbrane BiH

 

Glavni imam Oružanih snaga Kraljevine Holandije, pukovnik Ali Eddaoudi, tokom ove sedmice je bio u posjeti Ministarstvu odbrane BiH. Nakon dočeka koji je upriličen od strane Ureda Vojnog muftije, na čelu sa muftijom Hadisom Pašalićem, Eddaoudi je imao priliku posjetiti Ratnu džamiju na Igmanu. Slijedećeg dana, organizovana je posjeta i obilazak kulturnih znamenja grada Mostara.

Imam Eddaoudi je uzeo učešće u centralnom dijelu Programa obilježavanja Nove hidžretske 1436. godine u strukturi Vojnog muftijstva, a koji je u četvrtak realizovan u kasarni “Vojvoda Radomir Putnik” u Doboju. Valja napomenuti da su, pored imama Eddaoudija, u realizaciji Programa učestvovali i gosti predavači. U kasarni „Kozara“ prisutnima se obratio prof. dr. Munir Mujić, u kasarni „Vojvoda Radomir Putnik“ prof. Mustafa Spahić, a u kasarni „Rajlovac“, na džuma-namazu, hatib je bio muftija Nusret-ef. Abdibegović. Svečanost je na svim lokacijama obilježena tradicionalnom bosanskom halvom.

Imam Eddaoudi je svoju posjetu završio u Ministarstu odbrane Bosne i Hercegovine, gdje se sastao sa Seadom Muratovićem, pomoćnikom Ministra odbrane BiH za upravljanje personalom. Težišni zadaci njegove posjete Ministarstvu odbrane BiH bili su da se kroz radne sastanke sa Vojnim muftijom i njegovim saradnicima u što većem kapacitetu razvija međusobna saradnje, te izvrši priprema za narednu konferenciju vojnih imama.

  • 11