A+ A A-

U Jajcu održana promocija poeme „Hava majka Prijedorčanka“

Dana 17.10.2014. u 19 sati održana je promocija poeme autora Admira ef. Muhića pod nazivom „Hava majka Prijedorčanka“ u salonu Doma Kulture Jajce koju su organizirale Asocijacija žena MIZ Jajce „Esma Sutanija“. Svojim prisustvom ovu promociju uveličali su glavni imam MIZ Jajce Zehrudin ef. Hadžić,prof., kao domaćin, načelnik Jajca Edin Hozan i direktor Doma kulture Mevzudin Duranović.

Nekoliko podataka o Prijedoru predstavila nam je predsjednica Asocijacije profesorica Mirela Humić, uz nju Amela Iskrić Hadžić i Sabina Hajrić Duranović kao voditeljice ove promocije. 

Naravno, veliku zaslugu pripisujemo autoru i promotoru ove poeme, Admiru ef. Muhiću, glavnom imamu MIZ Karlovac i Feridu Kraku, zamjeniku načelnika grada Cetingrad u Republici Hrvatskoj što su doputovali u Jajce s namjerom da nas probude iz sna, da nas podsjete na prošlost, da nikad ne zaboravimo i da nam se nikada više ne ponovi.

Ova promocija nije promocija bilo koje knjige ili bilo koje poeme, ova promocija je put do istine, a Asocijacija žena MIZ Jajce „Esma Sultanija“ je samo bila lanac putem kojeg se ta istina prenijela na građane Jajca i na naredne generacije. Knjige su bile prodajnog karaktera. Nakon promocije druženje se nastavilo uz večeru.

  • 11