A+ A A-

Održano završno takmičenje Mektebske lige Muftijstva travničkog

U subotu, 20. septembra 2014. godine, u Bugojnu je, u organizaciji Muftijstva travničkog i Medžlisa Islamske zajedncie Bugojno, održano završno takmičenje u nogometu (mektebska liga) na nivou Muftijstva. U završnici su nastupile sve pobjedničke ekipe sa nivoa medžlisa, osim ekipe Medžlisa IZ Busovača, koja je  iz tehničkih razloga  otkazala svoje učešće.

bugojno-mektebska-liga2

U lijepom i takmičarskom ambijentu pobjedila je ekipa Medžlisa IZ Jajce, kojoj je uručen i pobjednički pehar. Drugo mjesto pripalo je ekipi Medžlisa IZ Gornji Vakuf, a treće mjesto zauzela je ekipa Medžlisa IZ Novi Travnik. Za najboljeg strijelca turnira proglašen je Duvnjak Muanis iz ekipe Medžlisa IZ Novi Travnik, a za najboljeg golmana proglašen je Begović Edin iz ekipe Medžlisa IZ Donji Vakuf. Pobjednicima su uručene prigodne diplome i nagrade.

bugojno-mektebska-liga1

Nakon proglašenja pobjednika, uručenja nagrada i priznanja učesnicima se obratio muftija travnički dr. Ahmed ef. Adilović, koji  je u svom govoru čestitao pobjednicima, ali i ostalima na učešću. Muftija je naglasio da ovim i sličnim aktivnostima želimo poručiti, pored važnosti obrazovanja i traženja  znanja, da Islamska zajednica nastoji da afirmiše i druge pozitivne vrijednosti kod naše omladine, te da je baviti se sportom jedna od tih pozitivnih vrijednosti.

bugojno-mektebska-liga3