Promo banner

A+ A A-

Muftija travnički posjetio Prijedor

 

U srijedu 3. septembra 2014. godine, muftija travnički dr. Ahmed-ef. Adilović je u pratnji glavnih imama Muftijstva boravio u posjeti MIZ Prijedor, te tom prilikom posjetio masovnu grobnicu Tomašica.

05-09-2014-05-mu-tr-pos-prij-1

 

Prijem  za tu priliku su upriličili predstavnici MIZ Prijedor na čelu sa gl. imamom Husein-ef. Velićem. Na lokalitetu masovne grobnice Tomašica domaćini su upoznali muftiju i njegovu pratnju o podacima koji su vezani za ovu masovnu grobnicu. Imajući to u vidu muftija je izrazio svoju podršku u nastojanju da se dođe do istine i pravde na ovim našim prostorima, kazavši da je i ova posjeta  jedan vidi podrške i suosjećanja sa onima koji su izgubili svoje najmilije.  Protokolom je bila predviđena posjeta i MIZ Kozarac, ali zbog smrti oca od glavnog imama Almir-ef. Mahića, ista je odgođena. Muftija i glavni imami su prisustvovali klanjanju dženaze, na kojoj se muftija obratio prisutnima prigodnim riječima. Nakon dženaze posjeta je nastavljena  MIZ Prijedor, gdje se u svojstvu domaćina pridružio i muftija bihaćki Hasan-ef. Makić sa svojim saradnicima.

 

Pored iskazane zahvale na ovoj posjeti od strane domaćina, zajednički je zaključeno da se ovakav i slični vidovi saradnje trebaju nastaviti i u budućnosti.

(www.muftiluk-tr.ba)