Promo banner

A+ A A-

Salih ef. Indžić novi glavni imam Medžlisa IZ Travnik

 

U četvrtak, 4.9.2014. godine u prostorijama Elči Ibrahim-pašine medrese je organizirana svečanost uručenja dekreta o postavljenju novoimenovanom glavnom imamu Medžlisa IZ Travnik mr. Salih-ef. Indžiću. Svečanosti su prisustvovali muftija travnički dr. Ahmed-ef. Adilović, prof. Bahrudin Čolo, sekretar Muftijstva, Safet Durguti, pomoćnik direktora Medrese, Muhamed Terzić, predsjednik Medžlisa i članovi Izvršnog odbora, dosadašnji glavni imam Omer-ef. Meštrovac i imami džemata ovog medžlisa.

Dosadašnji glavni imam se u svome obraćanju zahvalio na saradnji i korektnom odnosu svih zaposlenika Medžlisa, dok je novoimenovani glavni imam izložio viziju i plan razvoja Medžlisa te aktivnosti koje će sadržajno obogatiti rad ove institucije kao i aktivnosti na poboljšanju kvaliteta rada u džematima.

Muftija dr. Adilović je istakao važnost rada sa omladinom, odgovornost u radu svakog imama te misijskom poslanju i djelovanju uposlenika IZ-e. Tom prilikom muftija je pozvao imame na saradnju sa novim glavnim imamom, zahvalio se dosadašnjem glavnom imamu Omer-ef. Meštrovcu i čestitao postavljenje mr. Salih-ef. Indžiću na mjesto glavnog imama, ističući njegove vrline i očekivanja u rezultatima, te uručio dekret Reisu-l-uleme. Kur'anom i dovom je završena inauguracija nakon čega su uslijedila čestitanja i druženje, potom ručak i kahva u restoranu Medrese.

(www.muftiluk-tr.ba)

  • 11