A+ A A-

Muftija Hasanović u posjeti Kraljevini Maroko

Na poziv kralja Maroka Muhameda VI muftija dr. Aziz ef. Hasanović boravio je u Kraljevini Maroko u razdoblju od 01. do 08. jula 2014. godine.

09-mu-has-pos-mar-07-2014-1

Povod boravka su posebna ramazanska predavanja koje je r. Hassan II., otac sadašnjeg Kralja, uveo da se održavaju u ovom mubarek mjesecu, a poznata su i kao “Durusul-hasenije”. Riječ je o predavanjima na Dvoru Kralja kojima nazoči i sam kralj Muhamed VI. kao i svi članovi Vlade i mnogi namještenici Kraljevine Maroko. Tijekom održavanja predavanja u Maroku se okupi ulema iz cijelog svijeta s ciljem širenja edukacije, međusobnog upoznavanja i razmjene iskustava, te rasprava o važnim teološkim temama.

Pored susreta s kraljem Muhamedom VI muftija se susreo i s ministrom Vakufa i islamskih pitanja Kraljevine Maroko dr. Ahmedom Tewfikom kojemu je prezentirao rad i aktivnosti Islamske zajednice u Hrvatskoj s posebnim osvrtima na projekte koje Islamska zajednica provodi. Nezaobilazna tema je bila nedavna poplava koja je zadesile ovo područje. Muftija je iskoristio prigodu da pozove ministra u službeni posjet Hrvatskoj.

Muftija se susreo i s veleposlanikom Republike Hrvatske u Maroku Nj.E. Zvonimirom Frka Petešić te su tom prigodom izmijenili informacije o odnosima dviju zemalja i projektima koji se provode te izrazili zadovoljstvo dobrim odnosima.

(www.islamska-zajednica.hr)