A+ A A-

Pomoć mektebske djece Vareša mektebskoj djeci Olova

Danas u petak 30. maja 2014. godine glavni imam MIZ Vareš Sadžid ef. Ramić posjetio je mekteb Olovo Medžlisa Islamske zajednice Olovo, sa svojim saradnicima sekretarom MIZ Vareš Almir ef. Mešićem, muallimom Amrom Kevrić i sedam odabranih polaznika mekteba Vareš.

Musafire iz Vareša primio je glavni imam Medžlisa IZ Olovo Esad ef. Pepićem sa mektebskom djecom džemata Olovo. Sadžid ef. Ramić je naglasio cilj posjete polaznika mekteba Vareš Olovu, kazavši da je cilj ove posjete da se djeca upoznaju, druže i razmijene mektebsko iskustvo. Muallima Amra je iznijela ideju mektebske djece Vareša da umjesto svojih poklona koje dobijaju od roditelja, medžlisa i džemata Vareš, uruče ih svojim vršnjacima koji su usljed poplava uskraćeni za radost završetka kako školske tako i mektebske godine. Izbor je pao na komšijski Medžlis Olovo koji je pretrpio veliku štetu usljed poplava i klizišta.

Djeca mekteba Vareša su podijelili 30 paketa ispunjeni dječijim radostima i ljubavlju.

Glavni imam MIZ Olova se zahvalio svojim komšijama, kolegama i djeci mekteba Vareša, na pruženoj pomoći olovskoj djeci, koja nažalost još se nisu vratila u svoje školske klupe.

E. Pepić

  • 0101