A+ A A-

BBI banka uručila 50 hiljada KM pomoći nastradalim

Sarajevo, 21. maj 2014. (MINA) – Direktor BBI banke Amer Bukvić sa saradnicima posjetio je danas reisu-l-ulemu Huseina ef. Kavazovića i izvijestio ga da je BBI banka kao prvu urgentnu pomoć nastradalom stanovništvu uplatila iznos od 50 hiljada KM.

pom-bbi-banka-05-2014-1

On je također kazao da će banka  animirati svoje  poslovne prijatelje u svijetu za pomoć nastradalim. Interesovao  se koja su područja najugroženija i koja bi pomoć bila najpotrebnija. Direktor Bukvić je  istakao da će se naročito angažovati u slijedećoj akciji pomoći u kojoj planiraju  učestvovati  u obnavljanju porušenih kuća.

Reisu-l-ulema je zahvalio na donaciji i upoznao predstavnike BBI-a da su štete ogromne, a da je sada potrebno naći smještaj za one koji su ostali bez svojih domova i osposobljavati komunikacije prema ugroženim područjima kako bi se ljudi mogli, gdje god je to moguće vraćati  na svoja staništa i obnavljati kuće. Reisu-l-ulema je također kazao da je dosta preplavljenih usjeva, nastradale  stoke i uništenih poljoprivrednih mašina, pa je potencijalne donatore usmjerio i na te vidove pomoći.