A+ A A-

Akcija studenata Fakulteta islamskih nauka

Studenti Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu su od onog trenutka kada je bilo moguće pristupiti pogođenim gradovima organizirali akciju prikupljanja i isporuke pomoći. Prikupljali su hranu, vodu, odjeću, novčane priloge (za kupovinu svega potrebnog), lijekove, higijenske i dezinfekcijske potrepštine, kao i potrepštine za djecu (pelene, vlažne maramice, dječju hranu i sl.). U toku akcije je skupljeno oko 15 000 KM, velike količine odjeće i hrane te su isporučena četiri veća kombija, dva manja, jedan veliki kamion za pogođene gradove: Maglaj, Žepče, selo Jablanica kod Maglaja, Zavidovići, Željezno Polje, Doboj, a u toku je priprema kombija za Kalesiju koji putuje sutra.

Prikupljanje pomoći se i dalje nastavlja. Potrebna je konzervirana hrana, brašno, ulje, vode, potrepštine za djecu a mogu se predati i novčani prilozi koji će biti utrošeni na namirnice.

Broj računa Udruženja studenata Fakulteta islamskih nauka za uplatu unutar BiH:

Studentski list "Mlađak" UG Udruženje studenata Fakulteta islamskih nauka "1410010000037898"- BBI banka - sa naznakom: "za humanitarnu akciju"

Za uplate iz inostranstva: IBAN: BA391413065310098415 - isti podaci računa, sa istom naznakom.

Sve naše aktivnosti i izvještaji se mogu pratiti na Facebook profilu "Usfin Sarajevo", a video materijali na našem youtube kanalu "Islamske nauke."

Kontakt broj : 061/824-067 - Senad Hevešević (predsjednik USFIN-a)

 

  • 11