A+ A A-

Akcije prikupljanja pomoći u Bosanskom Brodu i Fojnici

 

Džematlije MIZ Bosanski Brod položili su po ko zna koji put humanistički ispit. Nakon stravičnih slika iz Modričkog Luga i užasnih posljedica koje je ostavila poplava u ovom mjestu džemati Bosanski Brod, Kolibe Gornje i Sijekovac, u suradnji sa SMZ Gornje Kolibe proveli su akciju prikupljanja pomoći u prehrambenih artiklima, vodi za piće, deterdžentima, odjevnim predmetima i drugim potrepštinama i jutros su dva puna kombija otpremili u Modrički Lug. Akciju su koordinirali gl. imam MIZ Bosanski Brod, Adnan ef Jusić  i imam iz Modričkog Luga, Nermin ef Šabić.

Istovremeno je uz transport humanitarne pomoći za Modrički Lug otputovala i grupa od 30 džematlija da pomogne na licu mjesta u saniranju posljedica poplave.

Ovo je prva u nizu akcija koje će uslijediti u narednim danima.

I u Fojnici prikupljana pomoć

U prethodna dva dana na području općine Fojnica je organizirana zajednička akcija prikupljanja pomoći za nastradale od poplava. Organizator je Crveni križ općine Fojnica.

Medžlis IZ Fojnica se organizirao kroz aktivnosti imama i džematlija. Jučer je poslano 10 kombija pomoći u općine Maglaj i Zavidovići u kojima je učestvovao i predsjednik Medžlisa h. Ramiz Meša, a za sutra je planirano da se organizira odlazak autobusa sa 50 mladića koji će učestvovati u akciji čišćenja Maglaja.

Akcija prikupljanja pomoći još uvijek je u toku, a poenta je na najpotrebnijim artiklima.

  • 0101