Promo banner

A+ A A-

Održano mektebsko takmičenje na nivou Muftijstva banjalučkog

 

U nedjelju, 04. maja, 2014. godine u Banjoj Luci je održano mektebsko takmičenje polaznika mektebske nastave na nivou Muftijstva banjolučkog.

Najboljih 27 polaznika mektebske nastave medžlisa Muftijstva banjolučkog takmičili su se u tri discipline: kiraet mlađi uzrast, kiraet stariji uzrast i opće znanje.

mek-tak-mu-ba-05-2014

Muftijstvo banjolučko će na finalnom Rijasetovom takmičenju predstavljati tri najbolja polaznika mektebske nastave, koji su na navedenom takmičenju pokazali najbolje znanje.

Iz kiraeta mlađi uzrast Muftijstvo će predstavljati Asim Huskić iz džemata Obradovac, MIZ Bosanska Gradiška. Njegov mu'allim je Armin-ef. Duvnjak.

Iz kiraeta stariji uzrast Muftijstvo će predstavljati Derviš Klokić iz džemata Lišnja, MIZ Prnjavor. Njegov mu'allim je Ćašif-ef. Šišman.

Iz testa općeg znanja Muftijstvo će predstavljati Ajla Latifović iz džemata Dubrave I. Njen mu'allim je Zejnil-ef. Latifović.

U ekipnom plasmanu prvo mjesto je osvojio MIZ Bosanska Gradiška, drugo mjesto MIZ Mrkonjić Grad i treće mjesto MIZ Ključ.

Za osvojena prva, druga i treća mjesta u sve tri discipline Muftijstvo je obezbijedilo novčane nagrade, a svim učesnicima je dodijeljen komplet s odjećom donacije Ureda Crvenog polumjeseca UAE, na čemu se zahvaljujemo Uredu na čijem čelu je direktor gosp. Mahmoud Aly s molbom Allahu, džellešanuhu, da ih nagradi najboljom nagradom.

Prisutnima se obratio muftija banjolučki Edhem-ef. Čamdžić, koji je čestitao pobjednicima, kao i svim učesnicima i njihovim mu'allimima na postignutim rezultatima, te istakao važnost mekteba u odgajanju mladog čovjeka.

Muhedin Spahić