A+ A A-

Delegacija Medžlisa IZ Zenica kod muftije zeničkog

U srijedu 30. aprila 2014. godine muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović u svom uredu u Zenici primio je delegaciju Medžlisa Islamske zajednice Zenica koju su činili: glavni imam mr. Jakub ef. Salkica, predsjednik Izvršnog odbora gosp. Muhamed Begagić i članovi Izvršnog odbora: gosp. Ibrahim Ahmetspahić, gosp. Ferid Kavazović, gosp. Vedad Šestić, hfz. mr. Enes ef. Beganović i hfz. mr. Safet ef. Husejnović.

Navedena delegacija u posjetu muftiji zeničkom došla je povodom reizbora na funkciju muftije zeničkog u mandatnom periodu 2014-2019. godina, izrazivši čestitke i želje za uspješnim vođenjem Muftijstva zeničkog u narednom periodu.

Muftija zenički zahvalio se na posjeti i upućenim čestitkama, te je upoznao prisutne sa planovima Islamske zajednice za naredni period u kontekstu usvojenih amandmana na Ustav Islamske zajednice, naglasivši da će prioritet u njegovom radu biti čuvanje samostalnosti i jedinstva Islamske zajednice, jačanje organa i ustanova Islamske zajednice, afirmacija islamskih i tradicionalnih bošnjačkih vrijednosti, realiziranje projekata izgradnje Islamskog centra i zgrade Islamskog pedagoškog fakulteta u Zenici, ali i rad na finansijskom jačanju medžlisa Islamske zajednice, prije svega kroz realiziranje projekta integracije sredstava članarine Islamske zajednice.

Također, muftija zenički primio je i glavnog imama MIZ Žepče Izet ef. Efendića i Vehbiju Efendića, vrijednog aktivistu Islamske zajednice Bošnjaka u Švicarskoj, koji su, također, čestitali muftiji na reizboru.

  • 0000