A+ A A-

Zagreb: Održano 1. Srednjoškolsko natjecanje iz poznavanja sire Muhammeda, a.s.

U organizaciji vjersko-prosvjetne službe Rijaseta Islamske zajednice u  Bosni i Hercegovini i vjersko-prosvjetne službe Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj, u Islamskom centru u Zagrebu, u prostorijama Islamske gimnazije Dr. Ahmeda Smajlovića, u subotu,  8.3.2014., održano je 1. srednjoškolsko natjecanje iz poznavanja sire Božjeg poslanika Muhammeda, a.s.

tak-sir-zag-03-2014-1

Na natjecanju je sudjelovalo 48 srednjoškolaca, polaznika Islamskog vjeronauka, iz svih medžlisa RH. Pobjednici  natjecanja su:

1. Elvedina Oručević iz Zadra, osvojeni bodovi 84,1, mentor Ćamil ef. Bašić

2. Amra Čatić iz Zadra, osvojeni bodovi 68,4, mentor Ćamil ef. Bašić

3. Emina Reka iz Pule, osvojeni bodovi 66,5, mentor Esad ef. Jukan

Uz ovo natjecanje, održane su i kvalifikacije za 2. međunarodno natjecanje iz Islamskog vjeronauka koje također organizira  Rijaset islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Direktan plasman na ovo natjecanje osigurali su prošlogodišnji pobjednici 6. i 7. razreda državnog natjecanja iz Islamskog vjeronauka u organizaciji Mešihata islamske zajednice u Hrvatskoj, a ekipi se pridružuje 3. član, učenica 1. razreda srednje škole koja je najbolje riješila test iz poznavanja sire Muhammeda, a.s. To je učenica Islamske gimnazije Dr. Ahmeda Smajlovića Larisa Hasanbegović, polaznica mekteba u MIZ Zagreb,  sa osvojenih 46,1 bodova, čiji je mentor bio Mersad ef. Kreštić.

Ekipu koja će predstavljati Islamsku zajednicu u Hrvatskoj na 2. međunarodnom natjecanju iz Islamskog vjeronauka, koje će se održati u Sarajevu, 17. 6. 2014. godine,  čine:

1. Suada Olomani iz Gospića, 7. r., mentor Ćamil ef. Bašić, MIZ Zadar

2. Tarik Hajdarević, 8. r., mentorica Amila Škorić, MIZ Sisak

3. Larisa Hasanbegović, 1. r. sr. šk., mentor Mersad ef. Kreštić, MIZ Zagreb

Nagrada za najbolje učenike ova dva natjecanja, kao i za njihove mentore, putovanje je u Istanbul. Organizator putovanja je Rijaset islamske zajednice BiH, a sponzor turistička organizacija Fidan.

tak-sir-zag-03-2014-2

Čestitamo najboljim učenicama i njihovim mentorima kao i organizatorima na uspješno provedenom natjecanju, a ekipi koja će učestvovati na  2. međunarodnom natjecanju iz Islamskog vjeronauka želimo puno uspjeha.

(www.islamska-zajednica.hr)