A+ A A-

Muftija zenički posjetio Medžlis IZ Tešanj

U utorak 11. marta 2014. godine muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović boravio je u radnoj posjeti Medžlisu Islamske zajednice Tešanj.

Nakon susreta sa glavnim imamom mr. Fuad ef. Omerbašićem, muftija zenički prisustvovao je sastanku sa predstavnicima džematskog odbora džemata Piljužići, na kojem je razmatrano pitanje organiziranja vjerskog života u ovom džematu.

U okviru posjete Medžlisu IZ Tešanj, muftija je u Ferhad-begovoj (Čarši) džamiji u Tešnju prisustvovao seminaru za imame na kojem je održao predavanje u kojem je, između ostaloga, imamima poručio da osnov naše misije trebaju biti iskrena vjera, jak moral, sloboda, hizmet i predan rad. Muftija je, također, u svom obraćanju tretirao i pitanja stanja u Islamskoj zajednici i trenutne situacije u Bosni i Hercegovini.

Zvanična posjeta Medžlisu Islamske zajednice Tešanj nastavljena je posjetom preduzeću ‘’AS Group’’ Jelah, čiji je vlasnik i direktor gosp. Sulejman Hrvić. Muftija zenički zahvalio se gosp. Hrviću na podršci i pomoći u projektima Islamske zajednice i čestitao mu na uspjesima koje postiže na poslovnom planu, a posebno na kupovini preduzeća ‘’Klas’’ Sarajevo.

Muftija zenički dodijelio je priznanje gosp. Hrviću za doprinos u radu i afirmaciji Islamske zajednice i ‘’Izabrana djela Muhameda Seida Serdarevića’’.

Posjetu Medžlisu IZ Tešanj muftija je završio posjetom džematu Jelah, gdje je klanjao ikindija-namaz.

  • 0101