Promo banner

A+ A A-

Održana sjednica Skupštine OU Ilmijje Tešanj

U utorak, 25.02.2014. godine, sa početkom u 10,00 sati u Čarši džamiji u Tešnju održana je sjednica Skupštine OU Ilmije Tešanj. Od 54 člana sjednici  su prisustvovala 42.   

Sjednicom je predsjedavao predsjednik Mustafa ef. Balić prof.

tes-sje-oo-ui-02-2014-2

Na sjednici je jednoglasno usvojen izvještaj o radu OU Ilmijje Tešanj za 2013. godinu sa prijedlogom aktivnosti za 2014. godinu i Završni račun za 2013.g.,.  Izvještaj su obrazložili predsjednik Mustafa ef. Balić prof. i blagajnik Suljo ef. Djedović prof.  (Organizacija seminara, distribucija islamske edicije, dodjela nagrada i hedija članovima, organizovan odlazak članova na mevlud i  otvorenje džamije u Rijeku i sedmodnevnu ekskurziju u Tursku – Kutahya i Istambul, posjeta porodicama članova, aktivno učešće u pripremama džematlija za popis...). 

Prisutnim članovima čestitku na uspješnom radu u svoje ime, u ime odsutnog glavnog imama i Medžlisa IZ-e Tešanj uputio je predsjednik IO Medžlisa IZ-e Tešanj Zehrudin Kruško i ukratko ih upoznao sa najznačajnijim planskim aktivnostima Medžlisa u 2014. godini.  

U svečanom dijelu dodijeljene su knjige za poseban doprinos u afirmaciji UO Ilmijje Tešanj – glavnom imamu mr. Fuad ef. Omerbašiću, predsjedniku IO Zehrudinu Kruški koje je preuzeo predsjednik (glavni imam odsutan)  i mr. Almir ef. Hadžiću uz novčanu potporu za uspješno daljnje školovanje i magistriranje na FIN-a u Sarajevu.

Najzaslužniji imami za distribuciju islamske štampe u 2013. g. dobili su nagrade: Raif ef. Hasak prof., imam džemata Miljanovci; hafiz Nermin ef. Ibrahimović prof., imam džemata Miljanovci Novi;  Elvedin ef. Aličić prof., imam džemata Lepenica;  Suljo ef. Djedović prof., imam džemata O. Planje; Enver ef. Kurtić prof., imam džemata Čarši džamije (Enver ef. odsutan-preuzeo Suljo ef. Bejtić).

Jubilarne hedije za jubilej - 10 godina rada dobio Sadulah ef. Salkanović imam džemata Medakovo, a za 20 godina: Dževad ef. Hasanbašić -  imam džemata Jablanica i Dževad ef. Bećirović -  imam džemata Kraševo. 

tes-sje-oo-ui-02-2014-1

Imamima penzionerima uručene su prigodne novčane hedije, kao i udovama imama putem džematskih imama. 

Suljo Djedović