A+ A A-

Održana skupština MIZ Gornji Vakuf

U petak, 15.02.2014. godine, poslije džuma-namaza, je održana skupština MIZ Gornji Vakuf, u prostorijama džamije Mehmed-bega Stočanina. Na skupštini je prezentiran izvještaj o radu Izvršnog odbora MIZ Gornji Vakuf za 2013. godinu, kao i rad glavnog imama za isti period.

Gosp. Omer Ljubunčić, predsjednik MIZ G. Vakuf, podnio je izvještaj o radu za 2013. godinu u kojem je podcrtan rad na finansijskoj stabilnosti Medžlisa, i nastavak radova u cilju poboljšanja infrastrukture džamija, mesdžida, grebalja, gasulhana i dr. S tim u vezi je koncipiran i Plan rada Izvršnog odbora za iduću godinu.

Mr. Enes ef. Omerovića je u prezentiranju izvještaja rekao „da je mnogo urađeno na Vjerskoprosvjetnom planu: radna atmosfera u Medžlisu je na zavidnom nivou, mektepska nastava je stručno ojačana, muallimi su generalno vrlo uspješni u svojoj misiji. Redovno su obilježeni svi značajniji datumi na prigodan način, te imami koji su predano radili svoj posao sa zapaženim rezultatima.“

Skupština je također razmatrala i usvojila Izvještaj o izvršenju budžeta za 2013. godinu, ali i Prijedlog budžeta za 2014. godinu. Svi izvještaji su jednoglasno usvojeni. Na Skupštini je donešena  i „Odluka o naplati pasivne članarine“ koja će se početi primjenjivati od 01.01.2015. godine.

Na kraju uspješne sjednice je uslijedio svečani dio, gdje je glavni imam, Enes efendija, proglasio tri najuspješnija imama-muallima u 2013. - 2014. godini.

Najuspješniji su bili: 1. mjesto Adis ef. Sultanović, prof. iz džemata Vrse-Ždrimci, 2. mjesto Fadil ef. Topalović iz džemata Batuša, i 3. mjesto Admir ef. Malanović iz džemata Voljevac.

S.S.

  • 0101